sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Match Show 7.4.2013

Tänään oltiin pentujen 4-12kk mätsärissä Lahdessa. Isoihin pentuihin sattuikin sitten todella mukava tuomari, joka mielenkiinnolla lähti tutustumaan uuteen rotuun :) ...tais kyllä vähän ihastua Pinaan...! Isoissa pennuissa kilpaili vähän yli 30 koiraa, ja Pinsku sijoittui lopussa SIN3!







On mulla täydellinen hauva!<3

Kuvat: c. Maarit Haavisto 

13 kommenttia:

  1. Tää taitaa olla Pina? :) http://dackel.bilder.fi/kuvat/Koiratapahtumia/Match+show+Lahti+7.4.2013/5440.jpg/_full.jpg

    On kyllä hurjan hieno koira! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Pinahan se siinä! :) Ilmeisesti sun ottama kuva? Mietin vaan, että saisinkohan ottaa sen käyttöön (tietty kuvaajan merkitsisin)? :) Sulla taisi olla se ruskee belggari, oli kyllä upee tapaus seki!? :) Sain susta näköjään lukijankin ;) täytyy tsekata sunki blogi :p

      Poista
    2. Joo saa käyttää! :)) Jep tervun kanssa siellä jumitettiin.

      Poista
    3. kuvas niin "anteeksi, että olen olemassa" ilme :D

      Poista
  2. Kivan näköinen koira, vaikka takaosan kulmaukset (tai sen puute) pistää silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! :) Jonkun verran tälle rodulle tyypillistä, et varmaan ole rodun asiantuntija...? Pinan liikkeet olivat pienempänä suppeat, mutta askellus on huomattavasti parantunut tähän päivään mennessä eläinlääkärin ohjeilla :) käytiin siis vartavasten näyttämässä ja juoksuttamasssa koiraa eläinlääkärin edessä, kun tällainen tuli mätsärissä esille. Enään ei siis tällaista kommenttia ole tullut, vain ja ainoastaan siitä, että koira ei hallitse etupäätään vielä esimerkiksi agilityssa kontaktien alastulossa. Tähänkin on monenlaisia treenivinkkejä annettu ja pikimmiten aletaan niitä kokeilemaan :)

      Kun mainitsit tämän asian niin olisiko sulla jotain vinkkejä annettavaksi miten asiaa saa korjattua, vai tuleeko se aina olemaan sellainen kun on? :)

      Poista
    2. Rotu on mulle täysin tuntematon. Harmi jos suora takaosa on tyypillistä. Se aiheuttaa helposti polviongelmia esim ristisidevammoja. Kulmauksia ei pysty muuttamaan ainoastaan huolehtimaan hyvästä lihaskunnosta tukemassa.

      Aika hassua ettei hallitse etupäätään kun yleensä se takaosa on koirilta hukassa, (mikä usein johtuu koordinaation ja syvien lihasten puutteesta).

      Poista
    3. Aijjaa okei :/ Jos vaan haluut, niin viittitkö kattoa googlesta kuvahaulla "pastor garafiano" ja kommentoida sitten uudestaan, että mitä mieltä sä muista ton rotuisista oot? :) Ja tosiaan, onhan se vähän sillein, että kun koira juoksee täysiä A-esteelle ja sitten lähes 30 kiloa pitäisi pysäyttää kontaktialueelle, niin vaatiihan se pikkusen. Puomi menee ihan hyvin, mutta kun A-este sen verran jyrkempi...

      Poista
  3. Pikaisesti vilkaisin. Vaihtelua näyttää olevan aika paljon rakenteen suhteen. Osa näytti kovin raskailta ja turkkia oli paljon osa taas vaikutti jopa belggarilta (piti oikeen tarkistaa että mitä ovat, kun haku antaa muitakin rotuja).
    Mun makuun kulmaukset on melko suoria, mut pääosin riittäviä. Kuvasta toki vaikea nähdä jos ei ole suoraa sivukuvaa niin että koira seisoo tasaisella alustalla etujalat suoraan rungon alla ja takaset niin että kintereestä suora linja maahan.
    A-esteellä ongelmat on ihan tyypillisiä, varsinkin nuorilla koirilla. Koiralla liikaa vauhtia osaamiseen ja kropan hallintaan nähden. Lisää vaan monipuolista liikuntaa vaikeissakin maastoissa ja nimenomaan hitaassa vauhdissa jolloin koira joutuu oikeasti käyttämään kroppaansa eikä vaan kaahota menemään täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeepp, mutta kiitos paljon :) täytyy itekkin alkaa tarkkailemaan ihan tosissaan, olen jonkin verran kuitenkin huomannut, että melko suorat takajalat tosiaankin ovat ja liikkuminen hieman erilaista kuin muilla koirilla... Pitää alkaa miettimään mitä asian suhteen tehdään, pikkuhiljaa on alkanut näyttämään siltä, että agilitykään ei ole Pinan juttu ja lajinahan se saattaa aiheuttaa tuollaiselle takakulmauksettomalle otukselle huonojakin juttuja...

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistit kommentin? o: mulla ei oo muista koirista kuvia, koska kaverini oli kuvaamassa vaan Pinaa :/ kannattaa tuolta Emmalta kysellä, joka kommentoi aiemmin tähän postaukseen?

      Kunhan tästä koneen jaksan avata, niin liityn sunkin blogiin lukijaksi :) kiva lueskella koirajuttujen lisäksi myös heppajuttuja ;)

      Poista